STUDENȚII DE LA ARHITECTURĂ AU ÎNCEPUT SĂ LUCREZE LA CONSTRUCȚIA DIN PARCUL FABRICII DE ZAHĂR

STUDENȚII DE LA ARHITECTURĂ AU ÎNCEPUT SĂ LUCREZE LA CONSTRUCȚIA DIN PARCUL FABRICII DE ZAHĂR

Cu sprijinul administratiei locale, proiectul ”Revitalizarea Parcului Fabricii de Zahăr” condus de cadre universitare de la Universitatea de Arhitectură ”Ion Mincu” București începe să prindă contur.

Astfel, în perioada 24 august – 2 septembrie, 12 studenți vor lucra la realizarea unei construcții ușoare de tip pavilion, destinată comunității din jurul ”Fabricii de Zahăr”.
În aceste zile, respectiv ieri și astăzi, studenții alături de coordonatori dar și de localnici au vopsit materialele și au demarat lucrul la construcție.
Primăria, în calitate de partener local, susține această activitate, astfel că și instituțiile subordonate, respectiv Giurgiu Servicii Locale, Pază și Ordine Publică, ADPP au grijă ca în perioada lucrărilor totul să decurgă în cele mai bune condiții. După finalizarea construcției acoperirea va fi făcută cu policarbonat, iar la final vor fi agățate de structură piese ornamentale.

Cea de-a doua etapă a proiectului vine în completarea obiectivului mai sus prezentat vizând amenajarea peisagistică a parcului și generarea unor soluții de design urban de conectare a orașului cu Dunărea.

Amenajarea peisagistică va avea loc pe parcursul a 5 zile, respectiv în perioada 03 – 07 septembrie 2018, de această dată fiind implicați 10 studenți.

Proiectul ”Revitalizarea Parcului Fabricii de Zahăr” este cea de-a șasea ediție a workshop-ului ”Școala de Vară” coordonat la Giurgiu de arhitectul șef al Primăriei, Cătălina Vărzaru, cu sprijinul Ruxandrei Iancu, al lui Alessandro Mattoccia de la Madrid și al restului echipei de implementare.

Proiectul este co-finanțat de AFCN în cadrul apelului programelor, proiectelor și acțiunilor culturale sesiunea I/2018, aria tematică Intervenție culturală.

Ultima modificare: 25.08.2018 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul A FOST SEMNAT CONTRACTUL DE LUCRĂRI PENTRU EXTINDEREA CANALIZĂRII PLUVIALE PENTRU ZONA 1

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.